Riool ontstoppen

Is uw afvoer of riool verstopt? Laat ons dan uw riool ontstoppen. Onze 24 uurs service is 24/7 telefonisch bereikbaar voor calamiteiten. Onze ervaren ontstoppingsmonteurs verhelpen uw verstopping snel en vakkundig.

… of bel 075 – 615 88 66

riool ontstoppen

Is uw riool of afvoer verstopt geraakt?

Water dat vanuit de gootsteen, het toilet of de douche wegspoelt, komt doorgaans in het riool terecht. Het riool is een systeem van buizen, pompen en putten die ervoor zorgt dat het water op een veilige manier wordt afgevoerd. Naast afvalwater voert het riool ook regenwater af. Dit water komt via dakgoten, regenpijpen en regenputten in een ander deel van het riool terecht. Het kan wel eens gebeuren dat het riool of een afvoer verstopt raakt. Het is dan zaak om dit riool zo snel mogelijk te ontstoppen. Een verstopt riool kan namelijk vervelende gevolgen hebben.

Ontstoppingsbedrijf SOP heeft de ontstopping perfect verholpen door een bypass op de aanvoer aan te brengen en zo wel bij de ontstopping te kunnen komen. Overigens was het 2 voorgangers niet gelukt om de verstopping te verhelpen. De ontstoppingsmonteur ruimde ook nog de rommel op na de werkzaamheden. Hartelijk dank!

Paula Gilles op Google Reviews

Hoe raakt een afvoer of riool verstopt?

Een verstopt riool komt vaak door het wegspoelen van verkeerde materialen of door verkeerd gebruik van de afvoer. Het riool is namelijk uitsluitend bedoeld voor het afvoeren van afvalwater, urine, ontlasting, toiletpapier en regenwater. Het wegspoelen van andere stoffen of materialen kan er voor zorgen dat de afvoer of het riool verstopt raakt. Zo worden veel verstoppingen veroorzaakt door weggespoelde maandverbanden, tampons, babydoekjes, luiers en keukenpapier. Echter kunnen boomwortels, etensresten, vetten en oliën er ook voor zorgen dat uw riool verstopt raakt. Een andere oorzaak van een verstopt riool kan zijn dat het rioolsysteem beschadigd of verouderd is.

hoe raakt een afvoer of riool verstopt

Hoe herken ik een verstopt riool?

  • Het water loopt niet of niet goed weg
  • Er komt een borrelend geluid uit het riool
  • Er ontstaat een rioolstank in huis
  • Er is overlast van rioolvliegjes

Waarom een afvoer of riool ontstoppen?

Een verstopt riool kan vervelende gevolgen hebben. Deze gevolgen kunnen zich zowel binnenshuis als buitenshuis afspelen. Ook nemen deze gevolgen toe naar mate het riool verder verstopt raakt. Zo kunnen kleine rioolverstoppingen al snel voor grote problemen zorgen. Je kunt hierbij denken aan water dat niet meer wordt afgevoerd of zelfs omhoog komt. Dit leidt vaak tot ongemakkelijke en bovendien onhygiënische situaties. Ook kan dit waterschade bij u of uw buren veroorzaken. Om dit te voorkomen dient u de riolering te laten ontstoppen door een professioneel ontstoppingsbedrijf. Idealiter neemt u al bij de eerste verschijnselen direct contact met ons op.

Uw riool laten ontstoppen door een rioolspecialist?

Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan of neem direct contact op met 075 – 615 88 66.

Onze 24 uurs service is altijd telefonisch bereikbaar voor calamiteiten.

Laat ons uw afvoer of riool ontstoppen

Heeft u problemen met uw afvoer of riolering? Dan is het in de veel gevallen raadzaam om hiervoor een specialistisch ontstoppingsbedrijf in te schakelen. U hoeft dan niet zelf te experimenteren met bijvoorbeeld chemicaliën, een veer of tuinslang. Er is namelijk een kans dat u hiermee schade aan uzelf of de riolering aanbrengt. Onze ontstoppingsmonteurs beschikken over de nodige kennis, ervaring en gereedschappen om uw riool vakkundig te inspecteren en te ontstoppen. Mocht het nodig zijn dan helpen wij u ook graag met het renoveren van uw riool. Hier kan sprake van zijn als de riolering verstopt is geraakt door slijtage, beschadiging of slecht onderhoud.

laat sop uw afvoer of riool ontstoppen

SOP B.V. maakt dakgoten schoon in de omgeving van o.a.:

AmstelveenAmsterdamAlkmaarAssendelftBeverwijkCastricumHaarlemHoofddorpHeemskerkIJmuidenKoog aan de ZaanKrommenieOostzaanPurmerendVelserbroekWormerWormerveerZaandam

Ik wil mijn waardering uitspreken voor het doortastende optreden van het ontstoppingsbedrijf SOP B.V. bij ons rioleringsprobleem. Dank aan de vakmensen die het probleem opgelost hebben. Ook namens onze buren.

– Elly Scheurwater op Google Reviews –