Drainage aanleggen

Staat uw tuin, kelder of weiland regelmatig onder water? Laat dan drainage aanleggen. Dit systeem voert het te veel aan grondwater snel voor u af. Het voorkomt hiermee wateroverlast en verzakkingen van grond.

… of bel 075 – 615 88 66

drainage aanleggen

waarom drainage aanleggen

Waarom drainage aanleggen?

In Nederland regent het veel. Dit heeft te maken met de lage ligging van ons land en ons klimaat. Helaas kan veel regenval voor vervelende problemen zorgen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer regen valt dan de grond kan verwerken. Hierdoor wordt de grond zompig en kunnen er plassen ontstaan. Ook kunnen bijvoorbeeld kruipruimtes, kelders en souterrains onder water komen te staan. Dergelijke problemen komen vooral voor in gebieden waar bouwmaterialen en machines de grond zwaar hebben belast. Goede drainage zorgt ervoor dat het te veel aan water na een hevige regenbui snel wordt afgevoerd. Bovendien is drainage toepasbaar onder zowel grasvelden als tuinen en bestrating.

Afgelopen maandag gebeld in verband met een sinkhole. Na een hele dag weg te zijn geweest, kom ik thuis en zie ik dat alles gerepareerd is en de waaltjes keurig weer gelegd waren! Wat een super goede service van SOP B.V. Heel erg bedankt!

Wenneke van Krugten op Google Reviews

Wat is drainage?

Drainage is een systeem waarbij het overschot aan grondwater optimaal wordt afgevoerd. Dit drainage systeem bestaat meestal uit geperforeerde buizen die in horizontale sluiven onder het grondoppervlak worden ingegraven. Het water dat bij hevige regenval wordt afgevoerd komt in de meeste gevallen terecht in een speciaal hiervoor aangelegd waterbuffersysteem. Ook is het mogelijk om het water naar een aangrenzende sloot te laten lopen. Een goed aangelegd drainagesysteem voorkomt wateroverlast en verzakkingen van grond. Ook komt de goede afwatering het bodemleven ten goede. Niet voor niets laat men steeds vaker drainage aanleggen in tuinen, weilanden, paardenbakken en nieuwbouwwijken.

Wat zijn de voordelen van een drainage systeem?

  • Voorkomt vochtproblemen in kelder en woning
  • Voorkomt dat planten in tuin verdrinken
  • Voorkomt plassen en verzakkingen van grond
  • Verbetert leefomgeving voor bodemleven

Uw drainage laten aanleggen door experts?

Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan of neem direct contact op met 075 – 615 88 66.

Onze 24 uurs service is altijd telefonisch bereikbaar voor calamiteiten.

laat ons uw drainage aanleggen

Laat ons uw drainage aanleggen

Staat uw tuin, weiland of kelder regelmatig onder water? Laat het te veel aan grondwater dan voortaan afvoeren door drains. Wij helpen u hier graag bij. Naast dat onze monteurs over alle benodigde kennis en ervaring beschikken, werken wij uitsluitend met de beste materialen en onderdelen. Vraagt u zich af of uw grond wel geschikt is voor een drainagesysteem? Of wilt u meer weten over onze techniek of werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. Of bel ons op het nummer 075 – 615 88 66.

SOP B.V. legt drainage systemen aan in de omgeving van o.a.:

AmstelveenAmsterdamAlkmaarAssendelftBeverwijkCastricumHaarlemHoofddorpHeemskerkIJmuidenKoog aan de ZaanKrommenieOostzaanPurmerendVelserbroekWormerWormerveerZaandam

Ontstoppingsbedrijf SOP heeft vandaag bij mij thuis fantastisch werk afgeleverd. De monteurs hadden verstand van zaken en gingen netjes en grondig te werk. Nadat ze klaar waren met hun werkzaamheden hebben ze alles netjes en schoon achter gelaten.

– Jordy Vogelaar op Google Reviews –