Dak en dakgoot schoonmaken en ontstoppen

Is uw dakgoot verstopt of wilt u dit voorkomen? Laat ons dan uw dakgoot schoonmaken. Zo wordt het vuil op de juist manier verwijderd en hoeft u zelf niet op een ladder te staan.

… of bel 075 – 615 88 66

dakgoot schoonmaken

waarom dakgoot schoonmaken

Waarom uw dak en dakgoot schoonmaken?

Uw dakgoot speelt een belangrijke rol bij de afwatering van regenwater. Zonder uw dakgoot zou al het water van uw dak direct op de grond vallen of tegen uw gevel waaien. Naast grote plassen rond uw huis, zou hierdoor ook schade aan het huis worden veroorzaakt. In plaats daarvan wordt het water nu door de dakgoot opgevangen en via afvoerbuizen afgevoerd naar een regenwaterput of de riolering. U zit er daarom niet op te wachten dat uw dakgoot verstopt raakt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig uw dakgoot schoon laten maken.

Afgelopen vrijdag heeft SOP Rioolreiniging B.V. bij ons in Assendelft de regenpijp vrijgemaakt. Mijn complimenten voor de wijze waarop zij te werk gaan. Vriendelijk, behulpzaam en vooral deskundig. Het probleem van de verstopte regenpijp was hierdoor snel verholpen. Chapeau!

Louis Bertholet op Google Reviews

Dakgoot verstopt?

Laat u nooit uw dakgoot schoonmaken? Dan is de kans groot dat er zich veel vuil in heeft opgehoopt. In de meeste gevallen gaat het hierbij om afgevallen bladeren, mos, zand en takken. Veel van dit vuil komt tijdens de herfst in de dakgoot terecht. Ook kunnen resten van vogelnesten voor veel vuil zorgen. Ophoping van vuil kan echter tot verstopping van uw goten en hemelwater afvoeren (HWA’s) leiden. Is uw dakgoot verstopt geraakt? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben, zoals schade aan uw dakconstructie en lekkage in huis.

dakgoot verstopt

Hoe herkent u een verstopte dakgoot?

  • Het water stroomt over de rand van de goot
  • De muur onder de goot is na regen vochtig
  • Gras en planten groeien in de goot of afvoer
  • Muggen verzamelen zich boven de goot

Problemen door dakgootlekkage?

Een verstopte dakgoot kan dus voor verschillende problemen zorgen, waaronder ook een dakgootlekkage. Een dakgootlekkage ontstaat doordat  het regenwater niet goed meer kan worden afgevoerd door de dakgoot of de daarop aangesloten afvoeren. Het water stroomt vervolgens over de rand van de goot en kan in het ergste geval ook de woning binnenkomen. De schade die hierdoor kan ontstaan varieert van vochtproblemen en schimmel in de muren tot loslatende specie en houtrot in kozijnen.

Uw dakgoot laten schoonmaken door experts?

Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan of neem direct contact op met 075 – 615 88 66.

Onze 24 uurs service is altijd telefonisch bereikbaar voor calamiteiten.

Laat ons uw dak en dakgoot schoonmaken of ontstoppen

Om problemen te voorkomen is het verstandig om minimaal eens per jaar uw dakgoot schoon te maken. Het einde van de herfst geldt hierbij als het ideale moment, omdat dan al het blad van de bomen is gevallen. Woont u in een groene omgeving? Dan kan dit vaker nodig zijn. Voor uw veiligheid en gemak is het echter aangeraden om niet zelf de dakgoot schoon te maken. U bent het immers niet gewend om dagelijks op een hoge en mogelijk natte ladder te werken. Laat ons daarom uw dakgoot schoonmaken. Onze experts beschikken over de juiste kennis en gereedschap om het vuil op de juiste manier te verwijderen.

laat sop b.v. uw dakgoot schoonmaken

SOP B.V. maakt dakgoten schoon in de omgeving van o.a.:

AmstelveenAmsterdamAlkmaarAssendelftBeverwijkCastricumHaarlemHoofddorpHeemskerkIJmuidenKoog aan de ZaanKrommenieOostzaanPurmerendVelserbroekWormerWormerveerZaandam

De monteurs hadden verstand van zaken en gingen netjes en grondig te werk. Nadat ze klaar waren met hun werkzaamheden hebben ze alles netjes achtergelaten.

– Jordy Vogelaar op Google Reviews –