Relinen riool

Is uw rioolsysteem toe aan vervanging of reparatie? Laat ons dan uw riool renoveren volgens de relining methode. U bespaart hiermee flink in de kosten en ervaart bovendien veel minder overlast.

… of bel 075 – 615 88 66

relinen riool

wat is relining

Wat is relining?

Relining is een nieuwe methode om het rioolsysteem te renoveren. Hierbij wordt er een nieuwe leiding in de bestaande afvoeren, riolering en standleiding gemaakt. De bestaande leidingen kunnen vervolgens nog wel 15 jaar langer mee. Het grote voordeel van relinen is dat er tijdens de werkzaamheden geen hak-, breek- of graafwerkzaamheden nodig zijn. Zo is toegang tot de inspectieputten vaak al voldoende om de renovatie uit te kunnen voeren. Bovendien lukt het ons vaak om het gehele riool of grote delen hiervan in één dag te herstellen. U bespaart hiermee flink in kosten terwijl de bewoners minder overlast ervaren. Doordat wij verschillende technieken van relinen toepassen, kunnen wij rioolsystemen met verschillende diameters en bochten renoveren.

Of het nu ging om het doorspuiten van een rioolpijp, advies bij verstoppingen, onderhoudscontracten of voor relining van oude standleidingen. SOP Aannemers B.V. wist raad en voegde de daad bij het woord.

Etro Vastgoedzorg

Relinen riool met spraycoating

Spraycoating is een reline methode waarbij het oude afvoersysteem wordt voorzien van een nieuwe water- en luchtdichte beschermlaag. Deze methode is uitermate geschikt om kleine scheuren en breuken in leidingen met verschillende diameters te repareren. Het systeem wordt hiervoor eerst uitvoerig gereinigd en vetvrij gemaakt. Voor het aanbrengen van de laag maken we gebruik van twee-componenten hars. Deze hars wordt laag voor laag met een spuitkop aan de binnenkant van de buizen aangebracht en herstelt het systeem tot nieuwstaat. Het bestaande afvoersysteem krijgt hierdoor een tweede leven. Wilt u meer weten over relinen riool met spraycoating? Bekijk dan onze video.

Wat zijn de voordelen van relining?

  • Er is geen hak-, breek- of graafwerk nodig
  • U bespaart flink in kosten
  • Wij renoveren uw riolering in één dag
  • Relining stoot minder CO2-uit

Relinen riool volgens de kousmethode

De tweede techniek wordt ook wel kousrenovatie genoemd. Ook via deze methode wordt het afvoersysteem van binnenuit gerenoveerd. Dit gebeurd doordat er een flexibele kunststof kous wordt aangebracht in het bestaande riool. Deze kous wordt met luchtdruk tegen de binnenkant van het riool geblazen. Vervolgens wordt de met epoxy hars geïmpregneerde kous verwarmt zodat hij snel uithard. De kous vormt zich hierdoor tot een nieuwe naadloze buis in de bestaande buis. Het afvoersysteem krijgt hierdoor een tweede leven. Deze methode is vooral geschikt voor langere leidingen die in een slechte staat verkeren. Je kunt hierbij denken aan meerdere duidelijke breuken.

Uw riool laten relinen door rioolspecialisten?

Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan of neem direct contact op met 075 – 615 88 66.

Onze 24 uurs service is altijd telefonisch bereikbaar voor calamiteiten.

Laat ons uw riool relinen

SOP B.V. is gespecialiseerd in riooltechniek. Wij verhelpen verstoppingen en stankoverlast. Ook verrichten wij diensten zoals het uitvoeren van rioolinspecties, het schoonmaken van dakgoten en het vervangen of repareren van rioleringssytemen. Wij doen dit zowel voor particuliere klanten als voor zakelijke opdrachtgevers. Naast dat onze monteurs over alle benodigde vakkennis en ervaring beschikken, werken wij uitsluitend met de beste materialen. Vraagt u zich af of uw riool toe is aan renovatie? Of wilt u meer weten over onze techniek of werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. Of bel ons op het nummer 075 – 615 88 66.

laat sop uw riool relinen

Met SOP Aannemers BV doen we al jaren zaken, een betrouwbare partner als het gaat om rioolwerkzaamheden. Flexibel, betaalbaar en vakkundig zijn de kenmerken die we als eerste zouden willen delen!

– Pro VvE Beheer Rijswijk –

SOP Aannemers B.V. werkt o.a. voor:

sop aannemers b.v. is partner van gemeente zaanstad

sop aannemers b.v. is partner van eigen haard

sop aannemers b.v. is partner van pro vve beheer

sop aannemers b.v. is partner van etro vastgoedzorg

sop aannemers b.v. is partner van parteon

sop aannemers b.v. is partner van rochdale woningstichting

sop aannemers b.v. is partner van zaanstad dakwerken

sop aannemers b.v. is partner van evean

sop aannemers b.v. is partner van zvh

sop aannemers b.v. is partner van procon solutions

sop aannemers b.v. is partner van wooncompagnie

sop aannemers b.v. is partner van dirk zwager groep vastgoedonderhoud